News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Rumbling Spell Orchestra

Piscilla

• Rage Quitter

Cthulhoo

• Rage Quitter
  • Patchy >> all
Odp: Rumbling Spell Orchestra
« Reply #106, on January 5th, 2014, 06:24 PM »
Celuję bardziej w combo, bo do solowania mam Patchy (chociaż testuję z dodatkiem Reimu dla jednej karty :P)

Piscilla

• Rage Quitter
« Reply #107, on January 5th, 2014, 07:15 PM »
Składaj deck pod Team Leader Supporta "Charisma" - nakladasz na siebie za 4 many i przeciwnik ma permanentne -1 do statsów na swoich spellach + jego 1 poziomowe spelle zyskuja dodatkowy koszt aktywacji +1 SP. Support jest pod Remi/Kaguya/Yuyuko. Do tego możesz dopasować Event "Lifeless And Deathless Princesses do szybkiego przywracania w replenishu sceny, którą właśnie straciłeś.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #108, on January 5th, 2014, 07:31 PM »
Po obejrzeniu kart w wersji 9.0 mam pytanie co do pewnej karty:

(click to show/hide)
Support Type:  Leader 
Special:  [Replenish, Preparation] Passive
If this Support is placed on your field, your Leader recovers 1 HP.
[Replenish, Battle] Passive
If this Support is placed in the Discard Pile, your Leader recovers 1 HP.
Czy to oznacza, że w sumie ulecza się w trakcie replenishu i preparation (nie pisze by tylko w ataku i intercepcie), czyli w sumie po turze ataku własnej i przeciwnika w sumie ma się +4 życia. A jeżeli ma się tego 3, to wliczając discard ulecza się łącznie 12 co te dwie tury?
(jeżeli tak, to już wiem jaka będzie moja kolejna talia xD)

Cthulhoo

• Rage Quitter
  • Patchy >> all
« Reply #109, on January 5th, 2014, 07:45 PM »
Piscilla, wielkie dzięki ^^'

@Raion, nie. To jest efekt jednorazowy, który triggeruje przy wejściu tego supportu do gry i po jego zejściu na discard, czyli w sumie daje ci dwa życia. Gdy zaś siedzi sobie w grze, to nic nie robi :P

Drewko

• Rage Quitter
  • Drewko's Graceful Assault
« Reply #110, on January 5th, 2014, 07:46 PM »
Well, jest "Kiedy ten support zostanie położony w polu" czyli daje raz 1 HP, tak samo z położeniem do DP. IMHO.
Meh, ośmiorniczka mnie wyprzedziła.

Does it hurt, Fenice? I'm sorry. But I didn't build you to be put on a shelf for display. I built you to win! The Gunpla I made... My Wing Gundam Fenice... I made you to show the world that you're the strongest! So... Just hang in there a little longer. Okay, partner?"

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #111, on January 5th, 2014, 07:46 PM »
@Raion: nah, dostajesz życie raz, gdy ten support jest ekwipowany na liderze, a kiedy spadnie do discardu, to znów dostajesz życie.
Inaczej to by było za dobre. Koszt oraz niskie wymagania co do postaci zaprowadziły mnie do konkluzji, że zamiast "if" w specialach powinno być "when", i tak też jest na kartach z paczki Akizu.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #112, on January 5th, 2014, 07:59 PM »
Oh to dobrze, że się pomyliłem. Jak się cieszę, że mój angielski jest kiepski i nie miałem racji przy tłumaczeniu.

Kamruz

• Rage Quitter
« Reply #113, on January 5th, 2014, 08:17 PM »
Z tego co widzę to hp dostaniesz nawet jeśli przeciwnik (lub ty sam) wywali ci tą kartę z łapy bądź decku.
Nie ma wymogu by było to z pola gry.

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #114, on January 5th, 2014, 08:21 PM »
Wątpię w to, Kamruz. Jeszcze nie widziałem karty, której efekt wchodziłby w życie bez konieczności "przepuszczania" jej przez pole gry.

Kamruz

• Rage Quitter
« Reply #115, on January 5th, 2014, 08:29 PM »
W sumie fakt.
Każdy inny temu podobny efekt był wywoływany przez inną kartę, która była już na polu gry typu passywka trzech wróżek.

Drewko

• Rage Quitter
  • Drewko's Graceful Assault
« Reply #116, on January 5th, 2014, 08:48 PM »
No właśnie Pooky z tego co pisze jest napisane na karcie nie musi być w polu, ale to trzeba by pewnie pytać japońskich specjalistów albo coś.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Kamruz

• Rage Quitter

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #119, on January 6th, 2014, 02:46 PM »
Ona już wcześniej wydawała mi się mocna, po tej 1-2 grach z nią. Ja chcę żeby Reisenka tak łatwo debuffowała supportami T_T.