News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Rumbling Spell Orchestra

Cthulhoo

• Rage Quitter
  • Patchy >> all
Odp: Rumbling Spell Orchestra
« Reply #45, on December 15th, 2013, 10:54 PM »
Planowałem właśnie na Nue (więcej życia i dosyć ciekawa umiejka).  I z tego, co widzę, to całkiem sporo supportów mi wejdzie, więc jakieś "Don't Worry..." się przyda na wypadek spotkania z Tenshi czy Sakuyą :P

gorgiasz

• Wróżek
  • Firestarter-chan

Cthulhoo

• Rage Quitter
  • Patchy >> all
« Reply #47, on December 31st, 2013, 11:49 AM »
O, zajebiście, zwłaszcza że na trójcę czekałem i jak znajdę chwilę, to zacznę jakiś build kminić :P

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #48, on December 31st, 2013, 12:20 PM »Last edited on December 31st, 2013, 12:53 PM by critz
Akizu boge :3. No to teraz tylko poprawken do mojej talii z Kogasą i drukujemy~.

EDIT: Welp, no nie do końca. Nie ma w ogóle solo supportów i eventów z 9.0 dla istniejących już postaci (Virupaksa's Eyes Byakuren, The Early Summer Rain Kogasy, Super-Responsive Senses Koishi, Contempt Satori, Shipwreck oraz Water Surfing Murasy, Backed Up oraz Handyman Nazrin, Pivot Star Tiger Shou, U.F.O. oraz Bewitching Nue, a także specjalnych wersji Pattern Dodging oraz Twitch Dodging :V).

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

akizu2

• Wróżek Mniejszy
« Reply #49, on December 31st, 2013, 02:09 PM »
Uh... A tak się cieszyłem że udało mi się przed końcem roku to skończyć... Są gdzieś skany tych kart? Najwyżej wypuszczę 9.1 jakoś na dniach.
Akizu

Jak coś to wiadomości pisać przez FB... Szybciej zauważę niż na forum.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #50, on December 31st, 2013, 02:17 PM »Last edited on December 31st, 2013, 02:20 PM by critz
https://www.mediafire.com/?xh5dejilwdza9il
Zripowałem z Dulsta i dodałem tłumaczenia stamtąd. Jak Mayuki będzie to jeszcze spytam o brakujące dodatkowe cytaty na Virupaksa's Eyes i specjalnym Twitch Dodging. Reszta jest gotowa do wklejenia, tylko za cholerę nie mogę znaleźć specjalnego Pattern Dodging w wyższej rozdzielczości, ale oczywiście obejdzie się bez tego.

Nie dziwię Ci się w sumie, bo na wiki też nie ma tych kart. Pewnie uploadujący skaszanił sprawę, bo gdyby nie Dulst to bym nie wiedział o ich istnieniu :V.

akizu2

• Wróżek Mniejszy

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy
« Reply #52, on December 31st, 2013, 06:42 PM »
Podziekowania dla Akizu za wspaniałą robotę i dla Critza za szybką korektę. Oby RSO stawało się nadal jednym ze sposobów zachęcania ludzi do Touhou w takim tempie, jak obecnie ^^
Perhaps nobody will mind if I beat a terrible person like you <3

akizu2

• Wróżek Mniejszy
« Reply #53, on January 1st, 2014, 01:38 PM »
Quote from Małyszeq on December 31st, 2013, 06:42 PM
Podziekowania dla Akizu za wspaniałą robotę i dla Critza za szybką korektę. Oby RSO stawało się nadal jednym ze sposobów zachęcania ludzi do Touhou w takim tempie, jak obecnie ^^
I oby Kreton zatwierdzał newsy nadsyłane przez Gorgiasza, albo aby Gorgiasz dostał prawo do samodzielnego zatwierdzania newsów, bo coś takiego jak wydanie RSO 9.0 mogło być ogłoszone ładnym newsem na głównej stronie touhou.pl i mógł tam wisieć link na parę godzin przed tym jak wrzuciłem to na pooshlmer. :P

gorgiasz

• Wróżek
  • Firestarter-chan
« Reply #54, on January 1st, 2014, 02:23 PM »Last edited on January 1st, 2014, 02:34 PM by gorgiasz
To nie wina Kretona chyba tylko jakieś błędy techniczne z mojej strony, bo Kreton nie widzi na stronie newsów, które wrzucam. Będę jeszcze dziś próbował.

Z innych spraw - do RSO trzeba będzie wprowadzić jakiś limiter czasowy jeśli chcemy grać turnieje. Doświadczenia z Paconu pokazują, że jedna rozgrywka może ciągnąć się nawet 2.5h co trochę odbiera przyjemność z gry i utrudnia sensowne planowanie meczy.

Pomysły?

Cthulhoo

• Rage Quitter
  • Patchy >> all
« Reply #55, on January 1st, 2014, 03:16 PM »
Standardy M:tG:
1h na rundę, a potem terminacja 5 tur, jeżeli nie da rozstrzygnięcia, to obowiązuje wynik sprzed rozpoczęcia danej partii. Oczywiście system sprawdza się przy x rundach swissa + top 4/8 w zależności od ilości graczy :P

Drewko

• Rage Quitter
  • Drewko's Graceful Assault
« Reply #56, on January 1st, 2014, 04:36 PM »Last edited on January 1st, 2014, 04:38 PM by Drewko
YGO - 45 minut na rundę + po 3 minuty między duelami na sidowanie (Ale z tego co wiem w RSO nie istnieje Sideboard więc pfrryy), w razie przekroczenia czasu 5 turowy sudden death po którym wygrywa osoba która ma więcej punktów życia. Jeśli po tym czasie gra się nie rozstrzygnie, dochodzi do rzutu monetą.

Does it hurt, Fenice? I'm sorry. But I didn't build you to be put on a shelf for display. I built you to win! The Gunpla I made... My Wing Gundam Fenice... I made you to show the world that you're the strongest! So... Just hang in there a little longer. Okay, partner?"

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy
« Reply #57, on January 1st, 2014, 04:47 PM »
Jestem przeciwny wzorowaniu się w rozgrywkach turniejowych na ograniczeniach pomyślanych pod zupełnie inne mechaniki. Widzę, że konieczne będzie osobne spotkanie z Gorgiaszem i Akizu, żeby to ogarnąć (można by wystartować z ligą RSO już w tym roku). Wspominałem wcześniej któremuś z was o systemie pogody, który można by zaimplementować podczas rozgrywek turniejowych.

Co do ograniczenia czasowego, coś wypadałoby zrobić, gdyż rozgrywki mogą zdecydowanie trwać zbyt długo, aczkolwiek będzie to premiować tylko i wyłącznie szybkie i agresywne style gry, a tego bym nie chciał. Jak juz mówiłem - trzeba sie spotkać i to ustalic.

akizu2

• Wróżek Mniejszy
« Reply #58, on January 1st, 2014, 04:58 PM »Last edited on January 1st, 2014, 05:01 PM by akizu2
Quote from gorgiasz on January 1st, 2014, 02:23 PM
To nie wina Kretona chyba tylko jakieś błędy techniczne z mojej strony, bo Kreton nie widzi na stronie newsów, które wrzucam. Będę jeszcze dziś próbował.
Hmm... no to tym bardziej powinno być to jakoś uporządkowane żeby wszystko działało... Jeśli wrzucenie newsa wymaga jakichś specjalnych kombinacji żeby zadziałało to znaczy że system jest zły... Tak samo sam fakt że ktoś kto został wyznaczony moderatorem nie może sam wrzucić newsa, tylko ktoś musi mu to jeszcze zatwierdzać dla mnie jest czymś niepojętym... Można by to zrozumieć 10 lat temu gdzie większość stron działała tak że dodanie czegokolwiek wymagało grzebania w plikach na serwerze, czy na jakiejś małej stronie aktualizowanej raz na pół roku, ale jeśli touhou.pl ma przetrwać to musi iść z duchem czasu i wykorzystywać dobrodziejstwa darmowych systemów CMS, gdzie można określonym osobom łatwo przydzielić prawo edycji dla konkretnych działów i gdzie jest system wypróbowany na tysiącach stron i wiadomo że nie ma durnych błędów i nic nie zniknie od tak.

Co do turnieju RSO z ograniczeniem czasowym to będzie to ciężkie do zrealizowania bo przy niektórych kombinacjach postaci rozgrywka po prostu będzie się ciągnąć w żółwim tempie i ograniczenie czasowe będzie działać na korzyść któregoś z graczy. Np. jak grałem moją Nue przeciwko Kamruzowej Ayi początkowo miałem przewagę patrząc na HP, ale po dłuższym czasie sytuacja była taka że moje najważniejsze spelle zostały zdebuffowane i nie miałem jak go trafić i ostatecznie przegrałem... Przerwanie rozgrywki w połowie dało by zupełnie inny wynik.

edit: Może jakieś ograniczenie czasowe na turę po np 45min rozgrywki dać. Wtedy każdy gracz miał by po prostu mniej czasu na decyzję co zrobić w swojej turze i wtedy bardziej by się liczyły umiejętności i znajomość kart, żeby nie popełnić żadnego błędu.

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy
« Reply #59, on January 1st, 2014, 05:43 PM »
Akizu, co do spraw związanych ze strona, odezwę się do Ciebie jak tylko ustalimy z Kretonem i resztą termin spotkania administracyjnego. Kilka rzeczy już Ci wspominalem w okolicach Paconu, że chcialbym z Tobą omówic.