News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Touhou 13 - Ten Desires

Rebellion

• Nowomysza
  • I've got 99 problems, But a bitch ain't one
Odp: Touhou 13 - Ten Desires
« Reply #375, on August 19th, 2011, 12:06 PM »
Huh, rzeczywiście... niezauważyłem tych linków, ah ten pośpiech w szukaniu : >, dzięki za pomoc ^_^

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #376, on August 20th, 2011, 04:25 PM »
w ogóle rozwala mnie jedna rzecz: Nue jako midboss przy Mamizou jako boss...jeżeli już to Zun mógł dać kogoś hmm...mniej znanego jako powerful ex boss na ex mid bossa; można by było się przyczepić, że Kanako też jest more powerful żeby być ex midbossem, zwłaszcza, że wygrała Suwa War, ale w tym przypadku akurat fabuła tego wymaga ;)

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #377, on August 21st, 2011, 04:04 PM »Last edited on August 21st, 2011, 04:08 PM by critz
Dzienna dawka lulzów z MotK:
http://safebooru.org/index.php?page=post&s=view&id=669597
http://i51.tinypic.com/mic6ea.jpg

Ciekawostka co do relacji między Futo, Tojiko a...Mokou:
The Fujiwara clan, which destroys the Souga clan, suffered a death of a man who was struck by a thunderbolt, which the Fujiwara clan considered to be caused by a curse in retaliation from the Souga clan. But we know someone from that clan, don't we? That dead man had a son named Fujiwara no Fuhito, who is usually considered as Mokou's father. In short, Mokou is the descendant of people who destroyed Tojiko's family, and Tojiko is related to the people who murdered Mokou's family. Also apparently, the Mononobe clan and Fujiwara clan were allies back then.
A tak w ogóle to czy tylko mi Seiga się wydaje urocza. Do tego traktuje Yoshikę jak zwierzątko :3.

http://vgboy.dabomstew.com/other/TenDesires.txt
Kompletne tłumaczenie tekstów z endingami (!).

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #378, on August 21st, 2011, 07:26 PM »
Quote from critz on August 21st, 2011, 04:04 PM
A tak w ogóle to czy tylko mi Seiga się wydaje urocza. Do tego traktuje Yoshikę jak zwierzątko :3.
>traktowanie reanimowanych ludzkich zwłok jak zwierzątka

Jakie to kawaii :3

Mi się wydawała jako taki warlock. może być troszkę badass, ale nie jest to szlachetna dziewczynka, nie nie.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #379, on August 21st, 2011, 08:45 PM »
ja bym powiedział raczej, że nie jak zwierzątko, a jak typowego posłusznego psa ;) Zombie przynieś, zombie pozamiataj...

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #380, on August 22nd, 2011, 12:35 AM »Last edited on August 22nd, 2011, 12:38 AM by critz
>traktowanie reanimowanych ludzkich zwłok jak zwierzątka

Jakie to kawaii :3
Czo nie? Nawet jest w moim typie . Ale zauważ, że Seiga nazywa Yoshikę dobrą dziewczynką i mówi, że to Yoshika ma urazę do bohaterek i chce walczyć. Może poza Marisą. Ran IMO ma zdecydowanie gorzej z panią. Jun Tao jest lubiana przez fanów i łatwo jej wybaczono, to co dopiero postać w Gensokyo.
http://danbooru.donmai.us/post/show/977294/3girls-4koma-_-anger_vein-beret-blonde_hair-blue_e

Mnie tam zastanawia skąd ta agresja. Tak w sumie to tylko Seiga powiedziała do Raymoo, że Miko chce usunąć wszystkie youkai, a te zdecydowały się wszcząć wojnę tylko dlatego że Miko i spółka się odrodziły. Albo ZUN robi z igły widły albo Miko jednak rzeczywiście napsuła im krwi. A Mamizou jest tajną bronią youkai właśnie ze względu swojej niepozorności - w końcu to "tylko" tanuki, w dodatku w okularach i wyglądająca jak nauczycielka. Ups, extra boss.
W każdym razie wyrażnie jest dane do zrozumienia, że będzie jatka. Phantasmagoria anyone?

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #382, on August 22nd, 2011, 02:43 AM »
Quote from critz on August 22nd, 2011, 12:35 AM
Mnie tam zastanawia skąd ta agresja. Tak w sumie to tylko Seiga powiedziała do Raymoo, że Miko chce usunąć wszystkie youkai, a te zdecydowały się wszcząć wojnę tylko dlatego że Miko i spółka się odrodziły. Albo ZUN robi z igły widły albo Miko jednak rzeczywiście napsuła im krwi. A Mamizou jest tajną bronią youkai właśnie ze względu swojej niepozorności - w końcu to "tylko" tanuki, w dodatku w okularach i wyglądająca jak nauczycielka. Ups, extra boss.
W każdym razie wyrażnie jest dane do zrozumienia, że będzie jatka. Phantasmagoria anyone?
>Agresja
Buddyzm vs Taoizm, zażarty historyczny WAR.

>"tylko" tanuki
Najsilniejsze spośród tanuki. elita. Oglądasz anime, są przeciez niepozorne postacie, które okazują się potężne w rzeczywistości mimo oczywistych oznak braku zajebistości.

>jatka
Ano, fajnie by było, ale to ZUN. Reimu tez niby zagorzały youkai terminator, a herbatki z nimi na galony wychlała.

HERUBIM

• Hakugyokuro Guard
  • Celestian
  • Już Nie Moderator Kurwo!

Chris

• Guest
« Reply #384, on August 22nd, 2011, 06:32 AM »
Oj tam, ta tanuki to fajna postać. Poczekać jeszcze 2 albo 3 czesci Touhou, i wszyscy uznaja za normalny elementy gry, bo nowi bossowie bede jeszcze bardziej nie na miejscu. XD

Drewko Nocny Robak

• Rage Quitter
  • Drewno takie...
« Reply #385, on August 22nd, 2011, 08:48 AM »
N wm czy kt? zwr?c? wg? l wd?g prfl Sg rz tg c psz? n wk jst t p?k c jdyn pst? kt?r FCJLN psd m??... W?c dl wszystkch sgtrd?w smtn wdm??- n mc Nj szns...

Oficjalny Wrigglefag

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #386, on August 22nd, 2011, 11:50 AM »
Quote from Drewko Nocny Robak on August 22nd, 2011, 08:48 AM
nie macie u Niej szans...
a Ty kiedykolwiek uważałes, ze "masz szansę" u fikcyjnej 2D postaci?

Nie wiadomo czy nadal posiada. mogła posiadać kiedyś, moze posiada teraz, nie ma pewności. Jets hermitem, mąż mógł być zwykłym człowiekiem i umrzeć przed nią. Nie wiem i ponieważ to Touhou- raczej sie nie dowiemy.

Ta sama sytuacja z Mononobe no Futo.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~

Drewko Nocny Robak

• Rage Quitter
  • Drewno takie...

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes