Huh, rzeczywiście... niezauważyłem tych linków, ah ten pośpiech w szukaniu : >, dzięki za pomoc ^_^
Odp: Touhou 13 - Ten Desires
« Reply #375, on August 19th, 2011, 12:06 PM »
The Fujiwara clan, which destroys the Souga clan, suffered a death of a man who was struck by a thunderbolt, which the Fujiwara clan considered to be caused by a curse in retaliation from the Souga clan. But we know someone from that clan, don't we? That dead man had a son named Fujiwara no Fuhito, who is usually considered as Mokou's father. In short, Mokou is the descendant of people who destroyed Tojiko's family, and Tojiko is related to the people who murdered Mokou's family. Also apparently, the Mononobe clan and Fujiwara clan were allies back then.
A tak w ogóle to czy tylko mi Seiga się wydaje urocza. Do tego traktuje Yoshikę jak zwierzątko :3.
>traktowanie reanimowanych ludzkich zwłok jak zwierzątka
Jakie to kawaii :3
Albo ZUN robi z igły widły (...)
W każdym razie wyrażnie jest dane do zrozumienia, że będzie jatka. Phantasmagoria anyone?
Mnie tam zastanawia skąd ta agresja. Tak w sumie to tylko Seiga powiedziała do Raymoo, że Miko chce usunąć wszystkie youkai, a te zdecydowały się wszcząć wojnę tylko dlatego że Miko i spółka się odrodziły. Albo ZUN robi z igły widły albo Miko jednak rzeczywiście napsuła im krwi. A Mamizou jest tajną bronią youkai właśnie ze względu swojej niepozorności - w końcu to "tylko" tanuki, w dodatku w okularach i wyglądająca jak nauczycielka. Ups, extra boss.
W każdym razie wyrażnie jest dane do zrozumienia, że będzie jatka. Phantasmagoria anyone?
nie macie u Niej szans...