News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
« [Sesja 2.3] Who let the wolfs out?
[Sesja 2.1] Démone fatal

Ignuss

• あやややや~
  • Anemia i astma. Tak bardzo moe.
Odp: [Sesja 2.1] Démone fatal
« Reply #90, on May 13th, 2011, 06:16 PM »
-Hmm... namierzyć? Nie jestem pewien. Może znajdę coś w książce. Czasem znajduję w niej rzeczy, o których nawet nie pamiętam, że je zapisywałem. Może jakieś zaklęcie skanujące się znajdzie.

Wyciągnął swoją księgę i zaczął wertować jej kartki. W pewnym momencie zawahał się chwilę. Przeczytał tekst raz, potem drugi.
-Po jaką cholerę ja to zapisałem... Nieważne, teraz mi to niepotrzebne. - pomyślał i szybko przerzucił stronę, żeby szukać dalej.

Servish

• Biedna Kapłanka!
« Reply #91, on May 13th, 2011, 06:27 PM »Last edited on May 13th, 2011, 06:28 PM by Servish
- Wiesz... w bibliotece jest cały regał wypełniony księgami o tropieniu magicznych istot i zaklęciach namierzających... jak złapiemy tego demona, to przyrzekam że przeczytam wszystkie...- powiedział poirytowany faktem, ze nigdy do żadnej nawet nie zajrzał. Zaczął rozglądać się po okolicy.

Ignuss

• あやややや~
« Reply #92, on May 13th, 2011, 06:42 PM »
-Tak, przydałoby się coś takiego znać - powiedział nie odrywając wzroku od książki.
Przekopał się już przez kilka przepisów na herbatkę, parę wierszy i jeden, czy dwa wpisy pamiętnikowe, o których mimo usilnych starań nie mógł sobie przypomnieć, choć to z pewnością było jego pismo i zapisane jego stylem. Zresztą, kto to wie? Miał tą księgę odkąd stał się youkai a tak właściwie nic o niej nie wiedział.
-Dobra, pomyślę nad tym potem, ale teraz, jeśliś taka pełna różnych rzeczy, to może podsuniesz mi jakieś zaklęcie? - powiedział w myślach. -Gadam do książki... źle ze mną.

Odrzucił niepotrzebne w tej chwili myśli i dalej wertował kolejne stronice.

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #93, on May 13th, 2011, 08:18 PM »
I o dziwo coś wywertował! Wyglądało jednak na to, że za bardzo im się to nie przyda. Co prawda krąg i inkantacje byłby w stanie zrobić, ale potrzebny byłby fragment ciała danej osoby. Mógłby być co prawda wielkości paznokcia, ale w idealnym stanie. A czegoś takiego tutaj nie mieli... i to tyle. Dalej nic.
Inna sprawa, że chyba mieli nieco inne problemy na głowie... coś leciało w ich stronę... trudno było tylko powiedzieć - co.

Ignuss

• あやややや~
« Reply #94, on May 13th, 2011, 08:26 PM »
-Niech to... To nam się niestety nie przyda. Wątpię, żeby był sens grzebać dalej.
Zamknął księgę i schował ją. W tej chwili zobaczył w oddali coś lecącego w ich stronę.
-Coś tu leci. I nie sądzę, że na herbatkę.

Servish

• Biedna Kapłanka!
« Reply #95, on May 13th, 2011, 09:06 PM »
Miał złe przeczucia.
- Och, komitet powitalny?
Przygotował się na ewentualny atak.

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #96, on May 14th, 2011, 02:33 PM »
To coś na nich leciało, leciało... coraz bardziej przyspieszało... i już coś można było na ten temat powiedzieć. Po pierwsze, to coś było w zbroi. Po drugie, miało duży miecz. Po trzecie, nie wyglądało na sukkuba, chyba, że ktoś miał jakiś dziwny fetysz.
-Oh, jesteście z zewnątrz, prawda?!-Krzyknęło to do nich, i zatrzymało się. Dopiero wtedy cała dwójka miała okazję przyjrzeć się temu zjawisku. Było jasne, że miało to w sobie coś z demonicznej krwi... ale ten ubiór zupełnie do tego nie pasował. Wyglądało to trochę tak, jakby panterze założyć płetwy do nurkowania.
(click to show/hide)

Servish

• Biedna Kapłanka!
« Reply #97, on May 14th, 2011, 09:04 PM »
To ''coś' wyglądało na pozytywnie nastawione do przybyszów. Skoro sami, na pustkowiu od razu zostali wykryci znaczy, że powinni być bardziej ostrożni.
- Zgadza się... czyżbyśmy zwrócili czyjąś uwagę swoim przybyciem? - zapytał, starając być się jak zwykle nad wyraz uprzejmym - Zdradzisz nam swoje imię?

Ignuss

• あやややや~
« Reply #98, on May 15th, 2011, 05:18 PM »
Spojrzał na przybysza. Nie był to sukkub, ale jednak byli w Makai, więc powinni uważać na wszystko, co ich spotka i co oni spotkają.
Póki co nie wyciągał broni, żeby nie sprowokować walki.

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #99, on May 15th, 2011, 08:45 PM »
-Ayumu-Odpowiedziała lewitując w powietrzu i zakładając sobie miecz na ramie-Od dłuższego czasu obserwuje kto i gdzie wchodzi. Moja krewna  się tam do was przeprowadziła i chce ją odwiedzić, ale za bardzo nie wiem jak się tam dostać. Pomożecie?

Ignuss

• あやややや~
« Reply #100, on May 15th, 2011, 08:59 PM »
-Teraz niestety jesteśmy zajęci szukaniem kogoś. - powiedział - Jeśli możesz nam pomóc, to szybciej skończymy i będziemy mogli spróbować ci pomóc.

Postanowił spróbować wykorzystać sytuację. Ta osoba zdawała się mieć o wiele większą orientację w terenie niż oni. Nie był pewien, czy da się jej pomóc, ani czy wogóle spróbuje, ale teraz wyraźnie potrzebowali pomocy.

Servish

• Biedna Kapłanka!
« Reply #101, on May 15th, 2011, 09:09 PM »
- Moje imię to Jacob, a to Kani, miło nam cie poznać - pochylił głowę - Tak jak powiedział mój towarzysz, musimy znaleźć pewną demonice, która sprawiła nam pewien kłopot. Zechcesz nam pomóc?

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #102, on May 15th, 2011, 09:31 PM »
-W porządku, nie spieszy mi się. A jakiś konkret? Demonów tutaj u nas dostatek-Tylko tyle i aż tyle powiedziała. Bo faktycznie, nawet z jej pomocą odnalezienie tego konkretnego demona może być problemem.

Servish

• Biedna Kapłanka!
« Reply #103, on May 15th, 2011, 09:39 PM »
- Powiedziałaś, że obserwujesz kto i gdzie wchodzi, prawda? Czy widziałaś, aby wchodził tu jakiś sukkub w przeciągu ostatniej godziny? - starał się zwięźle formować pytania

Ignuss

• あやややや~
« Reply #104, on May 15th, 2011, 09:39 PM »
-Tak jak powiedział, sukkub. Niedawno wezwana do nas, ale się wyrwała, jeśli ma to jakieś znaczenie. - powiedział. Jakoś nie widział zbyt wielu sukkubów, więc niezbyt potrafił określić, czym ten się wyróżniał.

« [Sesja 2.3] Who let the wolfs out?