News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
« [Sesja 2.3] Who let the wolfs out?
[Sesja 2.1] Démone fatal

Ekkusu

• あやややや~
Odp: [Sesja 2.1] Démone fatal
« Reply #105, on May 16th, 2011, 03:00 PM »
-No... tutaj akurat miałam szczęście... akurat byłam w pobliżu... ale tak... coś widziałam. Nie chciałam jednak wpadać w środek walki. Dość zawziętej swoją drogą-Demonica lekko się speszyła gdy zapytali o dokładne ich położenie-To było gdzieś w tym kierunku. Jak się pospieszycie to może ich złapiecie-Pokazała palcem górkę z nieznanego czerwonego materiału.

Servish

• Biedna Kapłanka!
« Reply #106, on May 16th, 2011, 03:28 PM »
- Może udasz się z nami? Obiecuję że pomożemy ci się dostać na zewnątrz, gdy rozwiążemy nasz problem - zapewnił dziewczynę.
Jej pomoc może się przydać, bo wydaje się bardziej orientować w tamtejszych terenach niż oni.

Ignuss

• あやややや~
  • Anemia i astma. Tak bardzo moe.
« Reply #107, on May 16th, 2011, 03:45 PM »
-Właśnie. Pierwszy raz jestem w Makai i jak nie będę miał przewodnika to pewnie gdzieś zboczę coś zobaczyć i się stracę - podrapał się w tył głowy. W Makai mogło być groźnie, więc pomoc kogoś obeznanego byłaby wielce pomocna.

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #108, on May 16th, 2011, 05:08 PM »
-A proszę uprzejmie, i tak nie mam nic lepszego do roboty...-I polecieeeeliiiii... tak szybko, jak tylko pozwalało im na to ciężkie powietrze, do którego zaczęli się przyzwyczajać. Jacob trochę szybciej, natomiast Kani wolniej... to w końcu jego pierwsza wizyta.
I jak tylko znaleźli się na szczycie góry, dostrzegli, że walka danmaku pomiędzy dwoma osobami trwała w najlepsze. Osoby w niej towarzyszące poruszały się jednak tak szybko, że trudno było je zidentyfikować... a demonicznej energii było tu na tyle dużo, że nawet z takiej odległości ciężko było wyczuć co i jak. A byli jakieś pół kilometra od epicentrum walki.

Servish

• Biedna Kapłanka!
« Reply #109, on May 16th, 2011, 05:19 PM »
Teraz, gdy zobaczył trwającą walkę, zdał sobie z czegoś sprawę.
- Mówiłaś, że gdy przybyłaś do wejścia zauważyłaś, że rozpoczęła się walka, prawda? Czyli miałaś na myśli, ze sukkub, którego szukamy kogoś zaatakował? - zapytał lekko skonfundowany. Zastanawiało go jak doszło do walki.
 - Kani, jak myślisz, co powinniśmy zrobić? - zwrócił się do towarzysza.

Ignuss

• あやややや~
« Reply #110, on May 16th, 2011, 05:22 PM »
Patrzał w stronę trwającej walki.
-Jeśli jesteś w stanie nadążyć za nimi wzrokiem, to możesz spróbować pomóc. - powiedział -Ja nie widzę, kto jest kim, więc raczej bym tylko przeszkadzał.

Servish

• Biedna Kapłanka!
« Reply #111, on May 16th, 2011, 05:40 PM »Last edited on May 16th, 2011, 05:45 PM by Servish
- W sumie racja, ale jeśli czegoś nie zrobimy, może nam znowu uciec... - wpadł na pewien pomysł - Poczekajcie chwilę, pójdę się im przyjrzeć z bliska
Podleciał trochę bliżej, ale wciąż trzymał się na bezpieczną odległość. Przeciwnicy poruszali się nadal zbyt szybko, by mógł powiedzieć, który to sukkub.
- Zatem... wasz czas jest mój... - mruknął, a moment później wszystko zwolniło. Teraz przeciwnicy poruszali się jakby ktoś wrzucił ich do galarety. Mógł się im spokojnie przyjrzeć.

Ekkusu

• あやややや~
« Reply #112, on May 17th, 2011, 05:03 PM »
Jacob teraz mógł bez większego problemu zauważyć kto jest kim. Sukkub był po lewej stronie i unikał pocisków oraz słupów światła, natomiast tygrysica śmigała pomiędzy czerwonymi chmurkami, serduszkami, i nieco dwuznacznie wyglądającymi kulkami z dzyndzelkiem, które bytowały w parach. Spowolnił czas na jakieś pięć sekund, po czym wszystko u niego wróciło do normy. Podzielił się ze swoimi towarzyszami kto jest po której stronie.
-No...a  teraz jak tam podejść? Chyba, ze chcecie trafić w krzyżowy ogień...

Ignuss

• あやややや~
« Reply #113, on May 17th, 2011, 05:09 PM »
-Cóż, nie sądzę, zeby z moimi umiejętnościami mógłbym cokolwiek zdziałać.- powiedział -Przynajmniej w bezpośredniej walce. Macie jakiś pomysł?

Rozejrzał się dookoła szukając czegoś, co pomogłoby mu wpaść na jakiś pomysł.

Servish

• Biedna Kapłanka!
« Reply #114, on May 17th, 2011, 07:15 PM »
- Powinniśmy ją zapieczętować w jakimś przedmiocie, gdy już będziemy przy niej - powiedział - Nie powinno być z tym problemu, znam kilka zaklęć pieczętujących. Teraz tylko została kwestia, jak do niej podejść, by nie uciekła...
Na dodatek ta tygrysia youkai... pewnie nie odda im sukkuba, po tak ciężkiej walce...
- Myślę, że pozwolenie im na dalszą walkę może się źle dla nas skończyć. Musimy się jakoś zbliżyć do sukkuba i z zaskoczenia ją zapieczętować.
Może by tak podlecieć tuż nad nią, tak aby danmaku ich nie dosięgnęło i to zrobić? W ogniu walki nie powinna zauważyć, że ktoś sobie nad nią lata...

Ignuss

• あやややや~
« Reply #115, on May 18th, 2011, 09:45 PM »
-Zbliżyć się? A jak masz zamiar to zrobić, skoro normalnie nie jesteś nawet w stanie nadążyć za nimi wzrokiem? - spytał.
-Padnisz zanim zauważysz, że coś leci w twoją stronę. No i jak masz zamiar zapieczętować ją w ruchu?

Nie żeby się czepiał, ale stwierdził, że skoro mają podjąć coś ryzykownego, to trzeba mieć przynajmniej minimalne szanse.

Servish

• Biedna Kapłanka!
« Reply #116, on May 18th, 2011, 10:00 PM »
- Moglibyśmy podlecieć nad nią, trzymając się poza zasięgiem ich danmaku - postanowił zwerbalizować swoje przemyślenia - Istnieje jedno zaklęcie pieczętujące, które ma wystarczająco duży zasięg.  Mogę spowolnić czas, w tym też sukkuba i wtedy ją zapieczętować. Chyba że masz lepszy pomysł jak ją złapać...

Ignuss

• あやややや~
« Reply #117, on May 18th, 2011, 10:11 PM »
-No cóż, na herbatę raczej się nie złapie. - stwierdził po chwili namysłu - No to według twojego plany co mam zrobić?

Servish

• Biedna Kapłanka!
« Reply #118, on May 18th, 2011, 10:20 PM »
- Hm... właściwie to raczej nic, ale możesz mnie asekurować i w razie czego zacząć ją gonić, gdyby coś poszło nie tak - zaczął przeszukiwać kieszenie swojego płaszcza w poszukiwaniu czegoś w czym można by zapieczętować sukkuba... puste - Potrzebuję jakiegoś metalicznego przedmiotu do wykonania pieczęci, najlepiej ze srebra... masz może jakiś?

Ignuss

• あやややや~
« Reply #119, on May 18th, 2011, 10:37 PM »
-Metaliczny ... srebro, tak? Nie nie mam. Poczekaj chwilę

Skupił się i zaczął tworzyć srebrny symbol pentagramu wpisanego w okrąg o ostrych zewnętrznych krawędziach.

« [Sesja 2.3] Who let the wolfs out?