News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.
Touhou - Jak to się zaczęło?

Cthulhoo

• Rage Quitter
  • Patchy >> all
Odp: Touhou - Jak to się zaczęło?
« Reply #150, on January 21st, 2014, 05:08 PM »
Ech, na moim demonie prędkości nie da się grać przez neta w POFVa T_T
A chciałem wam pokazać, jak bardzo można posysać Medicine xD

Hartmann

• Nowomysza+
« Reply #151, on January 30th, 2014, 12:28 AM »Last edited on January 30th, 2014, 12:33 AM by Hartmann
Witam wszystkich tohotardów, chyba wypada się krótko przedstawić.

Touhou interesuje się długo, lecz ciężko mi postawić konkretną granicę kiedy zmieniłem się z "osoby, która wie co to Touhou, ale gry mają tak straszne arty, że zostanę przy muzyce i mangach" w "osobę, która ma parenaście gigabajtów muzyki i zażarcie tnie w gry". Prawdopodobnie będzie to moment w którym moja siostra przekonała mnie (w końcu) żeby zagrać w Phantasmagorię - do dziś moja ulubiona część. Od tamtego czasu przeszedłem większość gier z serii (łacznie z PC-98) chociaż z poziomami Extra nie idzie mi już tak dobrze, czego koronnym i bolesnym przykładem jest etap z moją ulubioną postacią, czyli Koishi Komeiji.

Powodem mojego pojawienia się tutaj jest w połowie to, że to forum poświęcone jednej z moich ulubionych gier, a w połowie podejrzenie, że pojawia się tu mój partner z chyba jedynej rzeczowej dyskusji na Hejted: Fandom.

Liczę na owocną współpracę, społeczności touhou.pl.

Krótkie post scriptum - nie oglądałem Strike Witches, mój pseudonim (co powinni zauważać touhoutardzi a wiem, że tego nie robią) ma swoje źródło w mojej sympatii do Koishi. Avatar jest przekorny, bo już wiele osób (łącznie z touhoutardami, podkreślam) pytało się mnie czy jego podstawą jest Erica Hartmann ze wspomnianego anime, stąd ten wybór.

PookyFan

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #152, on January 30th, 2014, 12:53 AM »
Quote from Hartmann on January 30th, 2014, 12:28 AM
chociaż z poziomami Extra nie idzie mi już tak dobrze, czego koronnym i bolesnym przykładem jest etap z moją ulubioną postacią, czyli Koishi Komeiji.
If you haven't spent at least 150hrs on SA extra, you don't know shit 'bout Touhou.
Powodem mojego pojawienia się tutaj jest w połowie to, że to forum poświęcone jednej z moich ulubionych gier, a w połowie podejrzenie, że pojawia się tu mój partner z chyba jedynej rzeczowej dyskusji na Hejted: Fandom.
Ciekawi mnie, kto taki. Bo mam już pewne domysły. xD
Krótkie post scriptum - nie oglądałem Strike Witches, mój pseudonim (co powinni zauważać touhoutardzi a wiem, że tego nie robią) ma swoje źródło w mojej sympatii do Koishi. Avatar jest przekorny, bo już wiele osób (łącznie z touhoutardami, podkreślam) pytało się mnie czy jego podstawą jest Erica Hartmann ze wspomnianego anime, stąd ten wybór.
Well, ja też nie oglądałem SW, więc mi się wcale z tym animcem nie skojarzyło. Prawdę mówiąc to mi Twój nick faktycznie pachniał nawiązaniem do Youkai Girl.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #153, on January 30th, 2014, 01:47 AM »Last edited on January 30th, 2014, 09:48 PM by Mayuki
Quote from PookyFan on January 30th, 2014, 12:53 AM
Ciekawi mnie, kto taki. Bo mam już pewne domysły. xD
Serio? Bo ja też.

---

Tak z innej beczki, ale nadal w temacie.
Przejrzałem ostatnio stary stuff na youtubie i muszę dodać korektę. O Touhou nie dowiedziałem się przed lipcem 2008 (jak kiedyś pisałem), ale dwa miesiące wcześniej, kiedy to taki ziomek jeden poprosił mnie o przetłumaczenie na angielski jego parodii bleacha, w której został użyty fragment aranżacji dBu, a konkretniej themki Reisen ;) I już wtedy dowiedziałem się, że touhou to gra. Także cóż, niedługo stuknie mi 6 lat wiedzy a przy okazji około 5 lat świadomego zainteresowania się th oraz 4 lata bytności na tym forum. Miło.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #154, on January 30th, 2014, 11:36 AM »
Witam wszystkich tohotardów, chyba wypada się krótko przedstawić.
Witam, na forum ^^
Prawdopodobnie będzie to moment w którym moja siostra[1] przekonała mnie (w końcu) żeby zagrać w Phantasmagorię - do dziś moja ulubiona część. Od tamtego czasu przeszedłem większość gier z serii (łacznie z PC-98) chociaż z poziomami Extra nie idzie mi już tak dobrze, czego koronnym i bolesnym przykładem jest etap z moją ulubioną postacią, czyli Koishi Komeiji[2].
[1] Twoja siostra przebywa/przebywała na tym forum?
[2] Mógłbyś napisać ścianę tekstu dlaczego właśnie Koishi? :D
Liczę na owocną współpracę, społeczności touhou.pl
Kto wie, może od nas nie uciekniesz ^^" Polecam przeczytać regulamin tak na start
nie oglądałem Strike Witches, mój pseudonim (co powinni zauważać touhoutardzi a wiem, że tego nie robią) ma swoje źródło w mojej sympatii do Koishi. Avatar jest przekorny, bo już wiele osób (łącznie z touhoutardami, podkreślam) pytało się mnie czy jego podstawą jest Erica Hartmann ze wspomnianego anime, stąd ten wybór.
Ja tam spojrzałem na twój nick, oraz avatar i ze zdziwieniem pomyślałem: Dlaczego do cholery on ma Erice a nie Koishi w avku? Oo
Tu się Hartmann powinno kojarzyć tylko z jednym xD

ulczen

• Zauważona przez Kretona
  • Wróżek
Ten ogień z dna nie wiem

Cthulhoo

• Rage Quitter
  • Patchy >> all

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~

Tribell

• Dragon's Palace Messenger
  • Zamrożona Żaba
  • Addicted From Danmaku
« Reply #158, on January 30th, 2014, 06:28 PM »
A nazwa motywu przewodniego Koishi nie odnosi się przypadkiem do osoby Heinza Hartmanna (osoby, która opracowała teorię ego, jednej z części osobowości)?
Takie jest moje skojarzenie.

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy
« Reply #159, on January 30th, 2014, 07:26 PM »
Jak już to może też byc odniesienie do Karla Roberta Eduarda von Hartmann, autora "Filozofii podświadomości"
Perhaps nobody will mind if I beat a terrible person like you <3

Hartmann

• Nowomysza+
« Reply #160, on January 30th, 2014, 09:29 PM »
Quote from Raion on January 30th, 2014, 11:36 AM
[1] Twoja siostra przebywa/przebywała na tym forum?
Nie, bywa na konwentach i zna sporo ludzi (może nawet touhoutardów, kto wie), ale nie czuje się częścią żadnego fandomu i chyba nie udziela się w internecie za bardzo.
Quote from Raion on January 30th, 2014, 11:36 AM
[2] Mógłbyś napisać ścianę tekstu dlaczego właśnie Koishi? :D
Może innym razem. Najbardziej ogólnie za "inność".
Quote from ulczen on January 30th, 2014, 04:25 PM
Cześć człowieku
Cześć.

No, widzicie, że to nie takie oczywiste z tym Hartmannem od Youkai Girl.

Kreton

• Loli-Hunter Music
  • Administrator
  • iMarisa
« Reply #161, on January 31st, 2014, 10:05 AM »
Quote from PookyFan
If you haven't spent at least 150hrs on SA extra, you don't know shit 'bout Touhou.
Been there, done that, still not cleared, fuck you.
Quote from Mayuki
Także cóż, niedługo stuknie mi 6 lat wiedzy a przy okazji około 5 lat świadomego zainteresowania się th
U mnie jakoś w lutym będzie... wiat... *parzy na acp*... ... ... ... ... Nope. 10 dni temu stuknęło mi 8 lat zainteresowania Touhou, 2 miesiące wcześniej była pierwsza styczność z demem IN, 4 miesiące wcześniej styczność z dwoma kszokami oznaczającymi Touhou.

Ile to ja wtedy miałem... ? 18 lat ? Kurwa, jaki ja stary jestem >_<. A jeszcze nie dawno nabijaliśmy się z Kaintiego i Foxa, że to dziadki. A teraz co ? Jak tak teraz pomyślę... Kreton - Toho dad, Fox - Toho... dad2 lub Toho mum.

あやや~

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #162, on January 31st, 2014, 11:50 AM »
Quote from GLaDOS on January 31st, 2014, 10:05 AM
U mnie jakoś w lutym będzie... wiat... *parzy na acp*... ... ... ... ... Nope. 10 dni temu stuknęło mi 8 lat zainteresowania Touhou, 2 miesiące wcześniej była pierwsza styczność z demem IN, 4 miesiące wcześniej styczność z dwoma kszokami oznaczającymi Touhou.
Pomimo tego, że IN wyszło w 2004 roku, zaczynałeś od demka w listopadzie 2005?
Quote from GLaDOS on January 31st, 2014, 10:05 AM
Kreton - Toho dziadek
:3

Kreton

• Loli-Hunter Music
  • Administrator
  • iMarisa
« Reply #163, on January 31st, 2014, 04:13 PM »
Quote from Mayuki
Pomimo tego, że IN wyszło w 2004 roku, zaczynałeś od demka w listopadzie 2005?
Ta. Kumpel zassał całość od 1-9.5, ale, że było za duże, dał mi demko, a pełną dostałem dopiero na konwencie jakiś czas później.

critz

• あやややや~
  • Kryptoskurwiel
« Reply #164, on January 31st, 2014, 05:27 PM »
http://natemat.pl/90423,prof-jan-hartman-nie-byloby-dla-mnie-problemem-gdyby-mezczyzni-chodzili-w-sukienkach :3
Ale serio, mnie osobiście się ofc kojarzy z Koishi, chociaż zajęcia z psychologii miałem tak szczątkowe (filologia angielska here), że nic nie wiem ani o Eduardzie von Hartmannie ani o Heinzu Hartmannie. Jeno dwie Fridy kojarzą mi się z siostrami Komeiji, jeden z moich znienawidzonych obrazów.
Tak czy siak, witam pozdrawiam :3.
Been there, done that, still not cleared, fuck you.
Nihihihi.

Official Husbando of Sanae-chan. || Z naszym miotaczem danmaku Ty też możesz bezkarnie strzelać do małych dziewczynek!