News Obecnie jest problem z emailami aktywacyjnymi, dla kont, które jako adres email mają ustawiony @gmail.com.
Jeśli takowy mail nie doszedł pomimo kilku prób (nie trafił do folderu spam), prosimy o jego zmianę, bądź informację na IRC.

4fun

• Wróżek Mniejszy
  • Najlepszego wszystkim
Odp: Touhou - Fakty i Mity
« Reply #210, on March 21st, 2013, 03:00 PM »
Jak myślicie co robiła flandre 495 lat piwnicy i ciekawe czy się jej nudziło :D

Pejhi

• Użyszkodnik
« Reply #211, on April 20th, 2013, 03:59 PM »
Aż poszukałem tłumaczenia na wiki i jest niemal wprost napisane podczas scenariusza Marysi:
"I've been resting in the basement."

Smoku

• Lunatic Kurwa Eyes
« Reply #212, on June 2nd, 2013, 09:23 AM »
Im dalej czytam Wild & Horned Hermit, tym bardziej się zastanawiam, czy teoria, że Kasen jest devą Góry, jest taka niemozliwa.
w 16 chaptrze sa KOLEJNE hinty na ten temat.
w dodatku Kasen ma pudełko, które sprawia, ze sake pite z niego leczy rany i w zasadzie w pewien sposób zamienia Cię w Oni. ONA z niego pije, ale

Wciąż nie wiadomo o co chodzi z tą ręką. w kazdym razie wiemy, ze w ogóle jest tam ręka, a nie same bandaże, jak na niektórych fanartach.
No i związek z Suiką. oby się wyjasniło w 17 chapterze.

Chris

• Guest
« Reply #213, on June 2nd, 2013, 10:02 AM »Last edited on June 2nd, 2013, 10:09 AM by Chris
TouhouWiki:
"However, Suika recently knows about her from Yuugi Hoshigumi after Yuugi gives her the Sake Worm Sake for the flower viewing. Suika realize that Kasen is planning something so she decides to leave her alone."

Fryzura:
- Ox Horns (Chiński termin)
- Odango (Japoński termin)

Czy tylko mi się zdaje że ta fryzura idealnie nadaje się aby ukryć ROGI?

Kosiek

• Zamrożona Żaba
  • In the nuclear fire you shall burn.
« Reply #214, on June 2nd, 2013, 12:00 PM »Last edited on June 2nd, 2013, 12:14 PM by Kosiek
Biorąc pod uwagę gabaryt rogów znanych Oni, bardziej się nadaje do ukrycia śladów po uciachanych, bądź w inny sposób usuniętych rogach.
Mnie osobiście bardziej od relacji Kasen i Div Góry, interesuje co się jej przytrafiło w ramię (przynajmniej na chwilę obecną). Na pierwszy rzut oka śmierdzi to jakąś klątwą, lub raną po walce z potężnym nieumarłym (to drugie mało prawdopodobne z perspektywy settingu - to tylko sugestia starego fantasty). Albo paktem, który Ibaraki musiała zawiązać by osiągnąć/zdobyć COŚ.
Players Wanted:
- TH Sky Arena
- Online RPG sessions (via skype)
- TH 12.3

Chris

• Guest
« Reply #215, on June 2nd, 2013, 12:27 PM »Last edited on June 2nd, 2013, 01:05 PM by Chris
Fanowski rysunek ale pokazuje mozliwosc  istnienia rogow:
(click to show/hide)

Wild and Horned Hermit - Chapter 16:
- 12 strona - 2gi od dolu panel - Kasen mowi o tym ze otrzymała pomoc od starego znajomego
- 13 strona - Gorny panel - Kasen mowi ze "znajomy" ma czarke/naczynie (do sake) ktore zwieksza jakosc kazdej wlanej do niego sake (kolor naczynia ciemny - prawdopodobnie czerwony oraz  3 gwiazdki od wewnatrz)
- 13 strona - ostatni panel - Kasen odpowiada na pytanie Marisy o to dlaczego nie przyprowadila tego znajomego - "No coz, Ona mieszka pod... Bardzo daleko stad... No... na razie."
- 14 strona - 1 Gou (stara Japonska miara pojemnosci) - 200 ml, 5 Gou - 1 litr . Czarka Kasen ma Pojemnosc 10 Gou -> 1 Shou -> 2 LITRY
Kansen - "Ja nawet nie uwazam Gou za jednostke." czyt. - "Wypicie Butelki Wodki to zadne picie."
- 14 strona - Dolny panel - opis czarki = "Ibaraki Box of Hundread Medicines" -  Sake wypite z tej czarki -> Leczy kazda chorobe i zranienia.
- 15 stona - Gora srodkowy panel - dla zdrowych ludzi daje nadludzka sile.
- 24 strona - Drugi od dołu panel i ostatni - "Jest ok jak jestes zdrowy, ale jesli naprawde wyleczy twoje cialo to stajesz sie Oni. Nie tylko twoja osobowosc ale i staniesz sie Oni cialem."
- 25 strona - 2 srodkowe panele - "Nie wazne ile wypije, ta rana nigdy sie nie wyleczy. Jesli przestane pic to moje ramie zgnije..." oraz "Nie ma efektow ubocznych dopoki faktycznie nie wyzdrowiejesz."
- 26 strona - cala strona - Suika: "Znalazlam ciebie."
- 28 strona - Suika o Kasen: "Jeśli ona UDAJE pustelnika/Eremite to musi miec jakis plan."

Efekt uboczny picia z tego naczynia  jest to ze zachowujesz sie jak Oni
Ofiary Sake:
- Reimu
- Marisa
Ofiary Sake widoczne w "przebłyskach":
- Youmu
- Remilia & Sakuya
- Mystia & Kyouko
- Yuuka (Koniec Swiata NIGDY nie był taki straszny i okrutny)

Dodatkowe Info: Remilia mowi ze u nich to normalne dodawac krew do jedzenia.

Mayuki

• Loli w Wiaderku
  • Namusan!~
« Reply #216, on June 2nd, 2013, 12:57 PM »
nie czytam tego za bardzo, ale hmm...skoro jest "wild and HORNED hermit", to to jednak daje do myślenia i można założyć, że zachodzi tu zunowska dosłowność :)
takie tylko wtrącenie~

Chris

• Guest
« Reply #217, on June 2nd, 2013, 01:11 PM »
Troche sie naedytowalem tego poprzedniego posta.
Plus chyba w ktoryms chapterze widzialem Random/Generic Oni (albo ty byly te "inne" Kappy?). I chyba miały wlasnie male stozkowate rogi.

Pewne jest:
- Kasen zna Yuugi
- Suika zna Kasen i we ze ona raczej nie jest "pustelnikiem"
Mozliwe:
- Reka Kasen jest raczej materialna ale toczona jakas choroba bo moze "zgnic" jak przestanie pic sake z magicznej czarki
- Wysokie szanse ze Kasen jest Oni od urodzenia, albo wlasnie zostala przemieniona w Oni przez wyleczenie sie za pomoca sake z magicznej czarki.

Drewko

• Rage Quitter
  • Drewko's Graceful Assault
« Reply #218, on June 2nd, 2013, 01:31 PM »
Chris, a teraz napisz coś czego nikt wcześniej nie napisał i nie jest oczywistością? xD

Poza tym...
>Widziałem randomowe Oni
>Ale to inne Kappy

(click to show/hide)

Does it hurt, Fenice? I'm sorry. But I didn't build you to be put on a shelf for display. I built you to win! The Gunpla I made... My Wing Gundam Fenice... I made you to show the world that you're the strongest! So... Just hang in there a little longer. Okay, partner?"

Kosiek

• Zamrożona Żaba
  • In the nuclear fire you shall burn.
« Reply #219, on June 2nd, 2013, 01:34 PM »
(click to show/hide)

Brawo Chris, 2+. Wykazałeś się podstawową umiejętnością analizy tekstu literackiego i zasypywania ludzi oczywistymi informacjami wymagającymi podstawowej znajomości języka angielskiego.

Małyszeq

• Green Eyed Invidia
  • Biedna Kapłanka!
  • Midorime no Jealousy
Perhaps nobody will mind if I beat a terrible person like you <3

Kuroneko69

• Użyszkodnik
« Reply #221, on October 7th, 2013, 08:44 PM »
Zawsze mnie to nurtowało...

Wriggle faktycznie jest facetem czy tylko trapem-dziewczynką crossdresującą faceta ? Niby oficjalne dane wskazują na laskę... to jakoś wciąż nie jestem przekonana. Nawet motyw muzyczny jest taki jakiś "męski". Nie wspominając o pairingu Yuuki z robakiem (w końcu owady zapylają kwaity).

Cthulhoo

• Rage Quitter
  • Patchy >> all
« Reply #222, on October 7th, 2013, 08:47 PM »
W wywiadzie ZUN wyraźnie zaznaczył, że myślał nad wprowadzeniem do gier postaci męskich, ale ostatecznie z tego zrezygnował :P

Kotori

• Rage Quitter
« Reply #223, on October 7th, 2013, 08:47 PM »
Quote from Kuroneko69 on October 7th, 2013, 08:44 PM
Zawsze mnie to nurtowało...

Wriggle faktycznie jest facetem czy tylko trapem-dziewczynką crossdresującą faceta ? Niby oficjalne dane wskazują na laskę... to jakoś wciąż nie jestem przekonana. Nawet motyw muzyczny jest taki jakiś "męski". Nie wspominając o pairingu Yuuki z robakiem (w końcu owady zapylają kwaity).
Pairingi to fanon,wg. kanonu Wriggle jest kobitką.

Raion

• あやややや~
  • All hail Bishamonten!
« Reply #224, on September 5th, 2014, 04:08 PM »
Ten temat był już trochę martwy ale postanowiłem go ożywić.

Jako, że znalazłem w książce którym bożkiem japońskim jest Shinmyoumaru to postanowiłem podzielić się tą informacją:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sukunabikona
(jak się okazuje, Sukuna została znaleziona w Obamie)